برای ایجاد طعم های گوناگون و مطابق ذائقه هر فرد از انواع آلوها در غذاها و خورشت ها استفاده می گردد. یکی از این آلوها، آلوبخارا می باشد که در طعم های ترش، ملس و شیرین موجود است. انواع آن شامل آلوبخارا تازه، آلوبخارا خشک، آلوبخارا زرد، آلوبخارا تیزآبی، آلو بخارا سیاه، آلو بخارا خورشتی شیرازی، آل بخارا خورشتی تبریزی می باشد. در این مطلب قصد داریم با آلو بخارا خورشتی عمده و مرکز فروش آن بیشتر آشنا شویم.
فواید مصرف آلو بخارا برای سلامت پوست
در آشپزی سنتی، ایرانیان در هنگام طبخ هر غذایی دلیل محکمی برای ترکیب مواد مختلف داشته اند. آلو بخارا با طبع سردی که دارد در کنار غذاهایی با طبع گرم مصرف می شود و مزاج کلی بدن را تعدیل می نماید. برای اینکه فواید مصرف آلوبخارا برای سلامت پوست را بدانیم باید با خواص کلی آن بر بدن آشنارشویم زیرا که پوست جزئی از سیستم بزرگتری می باشد که شادابی و سلامت آن به عملکرد درست دیگر اعضا بستگی دارد.
در طب سنتی برای تقویت سیستم ایمنی بدن و پاکسازی تمام سیستم های بدن از خواص دارویی آلو بخارا تازه بهره گرفته می شود. مصرف آن علاوه بر جذب و دفع صفرا برای به حرکت درآوردن روده بزرگ برای افرادی که دچار یبوست هستند بسیار مفید است. در واقع با تحریک روده بزرگ و ایجاد حرکات منظم باعث جذب بهتر غذا و در نتیجه هضم آن می شود.
آلو بخارا خشک به دلیل داشتن آنتی اکسیدان بیشتر که خواص ضد سرطانی دارد و برای زیبایی و پوست مفید است، خواص اضافه تری نسبت به میوه تازه آن دارد. آنتی اکسیدان ها با حذف رادیکال های آزاد حاصل از واکنش های سلولی اثرات زیان بار آن را از بین می برد و از ایجاد چین و چروک پوست جلوگیری می نماید. علاوه بر وجود انواع ویتامین ها هم چون ویتامین A و C و دارا بودن آهن سرشار و اسید فولیک برای خونسازی بدن، منبع خوبی از کلسیم نیز می باشد.
آشنایی با انواع آلو بخارا خورشتی درشت
آلو بخارا هم اکنون در شهر خرو واقع در بیست کیلومتری نیشابور در استان خراسان به وفور کشت و برداشت می شود. علاوه بر شمال شرقی ایران، برخی از قسمت های شمال غربی و نیز بخش های کوهستانی مرکز ایران، آلو بخارا برداشت می شود و همین عامل سبب ایجاد انواع آلو بخارا با توجه به شرایط اقلیمی و آب و هوایی هر منطقه شده است که آلوبخارا طلایی، آلوبخارا تازه، آلوبخارا خشک، آلوبخارا زرد، آلو بخارا درشت و ریز، آلو بخارا سیاه، آلو بخارا خورشتی شیرازی، آلو بخارا خورشتی از انواع آن می باشد.
شیوه خشک کردن آلود بخارا نیز موجب دسته بندی آن به انواع آلوبخارا خورشتی شده است. در سنتی تری روش، آلوها پس از چیده شدن درون دیگ های بزرگ حاوی آب و نمک جوشانده می شود و سپس در آفتاب خشک می شود. در این روش طعم نمک بر طعم ترش آلوبخارا غلبه می کند و در مقابل آفتاب رطوبت زیادی را از دست می دهد و تیره رنگ می شود. مزیت این روش این است که خواص آلو بهتر حفظ می شود.
در روش دیگر از خشک کن های برقی استفاده می شود. در روش سوم استفاه از تیزاب برای تهیه آلوبخارا تیزابی می باشد. تیزاب از ترکیب آب، پودر شیمیایی کربنات پتاسیم و نوع خاصی روغن تهیه می شود. آلوها را به این محلول می افزایند تا خشک شود. آلو بخارا تیزایی کلیه خواص آلو بخارا را دارا می باشد به علاوه خواص اضافه تری که که بعد از خشک شدن ایجاد می شود.
صادرات انواع آلو بخارا خورشتی عمده
مراکز فروش زیادی در زمینه پخش آلو بخارا خورشتی در بسته بندی های متفاوت و به صورت عمده و جزیی فعالیت می نمایند. برای خرید آلوبخارا خورشتی با قیمت مناسب بهتر است به صورت فله ای و با مراجعه به عرضه کننده مستقیم و مطمئن اقدام نمود چرا که بعضی مشتریان متوجه تفاوت آلو بخارا با سایر آلوها نمی شوند و ممکن است توسط افراد سودجو مورد فریب قرار گیرند.
آلوبخارا در ایران به فراوانی یافت می شود و علاوه بر عرضه داخلی، به کشورهای دیگری همچون هند و پاکستان نیز صادر می شود. اما متاسفانه به دلیل ضعف در صنعت بسته بندی این محصول توسط کشور واسطه بسته بندی و عرضه می شود. آلو بخارا صادراتی جنس مرغوب تر و با کیفیت تر و دارای اندازه های یکدست می باشد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.